Hormonjóga

Hormonjógával a változókori egyensúlytalanságok helyreállítására

A hormonjóga abban segít, hogy a változókori átmenet gördülékenyebb, tünetmentesebb, összességében kellemesebb legyen. Hiszen nem kell belenyugodnunk és beleragadnunk abba, amin javítani lehet.

Megfelelő, célzott és rendszeres jógagyakorlással a hormonrendszer kibillent folyamatai helyreállíthatók, a test öngyógyító folyamatai beindíthatók.

Mi az a hormonjóga?

A hormonjóga a hormonrendszer kiegyensúlyozásának természetes módszere. Egy dinamikus gyakorlási rendszer, amit a Brazíliában élő Dinah Rodrigues dolgozott ki több mint 30 évvel ezelőtt. A női hormonrendszer érdekében egy fix gyakorlatsorban ötvözi és integrálja a Hatha jóga tradíció, a Kundalíni jóga és egyes tibeti gyakorlórendszerek technikáit. Dinah jelenleg 96 éves, és még mindig tanítja módszerét szerte a világon: nemcsak Dél-Amerikában, hanem Indiában és Európában is vannak csoportjai. 

Miben segíthet a hormonjóga?

Mindenféle egyensúlytalanság helyreállításában, ami a neuro-endokrin rendszerünket érinti. Rendszeres gyakorlásával:

  • Ritkulnak vagy megszűnnek a hőhullámok,
  • Stabilizálódik az idegrendszer,
  • Javulnak a migrénes panaszok,
  • Megszűnik az álmatlanság,
  • Mérséklődnek a hangulatváltozások,
  • Mérséklődik vagy megáll a hajhullás,
  • Beindul a libidó,
  • A premenstruációs szindróma tünetei enyhülnek,
  • Megelőzhető a túl korai menopauza.

Hogyan hat a hormonjóga?

Speciálisan összeválogatott testgyakorlatokkal, hormonrendszert aktiváló légzéstechnikával és az idegrendszerre ható vizualizációs-relaxációs technikákkal járul hozzá a teljes megújuláshoz. A hatásmechanizmus működéséről további, még részletesebb olvasnivalót itt és itt találsz róla a jógablogomon. 

Bárki megtanulhatja a hormonjógát?

Igen, nem szükséges hozzá semmiféle jógás előképzettség, és nem kell hajlékonynak lenni sem, hiszen a tanfolyamon mindent alaposan elmagyarázok.

Mivel nemcsak a hormonjóga területén képződtem, hanem számos más jógairányzatot is jól ismerek, pontosan átlátom a Hormonjóga hatásmechanizmusát, és az esetleges nehézségeken is át tudlak segíteni.

A tanfolyam 4 héten át tart, összesen 8 órában vesszük át és gyakoroljuk be a teljes sort, hétről hétre bővítve a tudásunkat, hogy a végére minden a “testedbe íródjon.”

A gyakorlatok könnyűek, bárki meg tudja őket tanulni. Lépésről lépésre, biztonságosan vezetlek át a folyamaton.

FONTOS: a pozitív változáshoz a hormonjóga rendszeres gyakorlása szükséges, ennek minimuma heti 4×35 perc gyakorlás.

Csakis az jelentkezzen, aki kész ennyi időt és energiabefektetést önmagára szánni!

Mikor lesz a következő hormonjóga tanfolyam?

Rendszerint minden évszakban tartok 4 hetes tanfolyamot, nyáron pedig intenzív, két napos tanfolyamokat is tervezek azoknak, akik számára egyszerűbb így megismerkedni a módszerrel. A tanfolyamokat kis csoportban, maximum 15 fő számára hirdetem meg. 

Friss infókért érdemes figyelni a Facebook oldalamat! , vagy érdeklődni nálam Messenger üzenetben, illetve e-mailen (anita@kollaranita.hu).

Következő 4 alkalmas tanfolyam: szerdánként 18-20 óra között. 

Indulás: 2024. május 29. 

Eljöhetsz a Stúdióba személyesen, vagy csatlakozhatsz online is.  

A találkozásainkat mindig rögzítem, a résztvevők a felvételt megkapják, így hiányzás esetén is tudják pótolni a lemaradást.

Mit kapsz, ha jelentkezel?

Az órák felvételén túl minden héten kapsz egy gyakorlóvideót is, az adott hétre szóló tananyaggal, mert így tudod valóban elsajátítani ezt az összetett rendszert. Az utolsó héten 3 videót kapsz: egy rövidebb reggeli és esti gyakorlást tartalmazót, valamint egyben a teljes sort.

Ezeket a felvételeket megtarthatod, a kapott tananyag tehát bármikor, egész életen át elérhető. Így később igény szerint felfrissítheted a teljes tanfolyamot vagy az egyes tartalmakat.

Jelentkezés:

Mivel mindenki egyéni figyelmet kap, maximum 15 főt tudok fogadni egy csoportban. Jelentkezni telefonon  vagy e-mailben tudsz. 

Számomra fontos a személyesség, ezért kérlek, mindig egyeztessünk telefonon, hogy egy rövid beszélgetés során tisztázzuk, esetleg vannak-e kizáró okok a tanfolyam elkezdéséhez.

Mennyibe kerül a hormonjóga tanfolyam?

A 4 alkalmas tanfolyam ára, az otthoni gyakorlást segítő 6 db pluszvideóval (összesen tehát 10 felvétel) együtt összesen 49.000 Ft-ba kerül. 

További írásokat a hormonjógáról itt és itt találsz. 

Várlak szeretettel!

Namaszté, 

Anita, 

Hormonjóga

4 alkalmas tanfolyam a változókor tüneteinek enyhítésére, a női egészség, szépség és vitalitás fenntartására.

Szentendre és az online tér → május 15-től

Részletes információk »

Légzésterápia alaptanfolyam

6 alkalmas tanfolyam, a helyes légzés, a feszültségmentes testtartás fenntartására, fejlesztésére. Asztmásoknak, posztkovid állapotban is javasolt!

Szentendre és az online tér április 13-tól

Részletes információk »

Kiscsoportos jóga tiniknek

Gerincprevenció, mozgásfejlesztés, légzőgyakorlatok, fókuszgyakorlatok, relaxáció a 13–18 éves korosztály számára szerdánként 15.30–16. 30 között. Alapozd meg a gyermeked egészséges felnőttkorát!

Részletes információkért kattints!

Kiscsoportos Hatha jógaóra

Rendszeres Hatha jóga órák gyakorlóknak, újrakezdőknek egyaránt. Ászanák, légzés, relaxáció.

Szentendre és az online tér szeptember 14-től

Részletes információk »

Senior jógaóra

Ízületekre, mirigyrendszerre ható, kíméletes jógagyakorlás kevésbé mozgékonyak számára. Légzéstechnikával, stresszoldó gyakorlatokkal.

Szentendre szeptember 14-től

Részletes információk »

Légzésterápiás jógaóra

A Légzésterápia alaptanfolyamot végzetteket várom ide. Kora reggeli, rövidebb, célzottan légzésfókuszú gyakorlás.

Szentendre és az online tér október 4-től

Részletes információk »