Tinijóga, sulijóga Szentendrén

Tinijóga, sulijóga

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a jóga milyen jótékony hatással van a testünkre és az elménkre.

Képzeljük csak el, mennyi mindent nyerhet egy gyermek, ha már fiatal korától kezdve jógázni tanítják!

Természetes és szükségszerű ma már, hogy technológia által vezérelt világban élünk.  De bizonyított tény, hogy a fiatalok számára stresszes és egészségtelen lehet, ha túl sok a képernyő előtt töltött idő. Nemcsak olyan egészségügyi kockázatoknak vannak kitéve, mint az elhízás, az alvászavarok, az érzelmi problémák és a kognitív képességek elvesztése, hanem a szociális fejlődésük is károsodik. 

A gyerekjóga csodálatos lehetőség a gyermek fejlődésének értelmes támogatására, érzelmi, mentális és fizikai szinten egyaránt. A testtartások, légzőgyakorlatok és relaxáció elsajátításával a gyerekek megtanulják energiájuk újbóli összehangolását. Koncentráltabbá, nyugodtabbá és érzékenyebbé válnak. Testük egészséges lesz, elméjük pedig kitisztul.

Emellett kedvességet, türelmet, hálát és más értékes tulajdonságokat is beléjük nevel. Továbbá lehetővé teszi számukra, hogy értékeljék a kemény kitartást, a csapatmunkát és az elfogadást. A jóga segít abban, hogy a felnövekvő gyermek jobban megismerje saját érzelmeit, és megtanulja elfogadni azokat.

Tinijóga 13–18 éveseknek

A serdülőkor érzékeny korszak. Ebben az időszakban a tizenévesek olyan viselkedésmintákat alakítanak ki, amelyek meghatározzák a későbbi életüket.

A serdülők keresik a helyüket a társadalomban, és próbálják megérteni, hogyan fejezzék ki magukat. Kísérleteznek a cselekvés és a viselkedés módjaival, miközben építik individualizmusukat és azt a képességüket, hogy önállóan döntsenek saját életükről.

A jóga fontos szerepet játszhat a fiatalok egészséges mintáinak kialakításában, mind a testtartás, mind pedig az élethez való hozzáállás terén.

A tizenévesek érthető módon gyakran aggódnak testük működése és folyamatai miatt; a testük változásai és hormonális viharok miatt állandóan fáradtak, és megélik a kontrollvesztést. A jóga gyakorlása segít nekik abban, hogy tudatosan és ítélkezésmentesen fordítsák figyelmüket a testükre. Segít nekik megismerni és értékelni a testüket azért, amire képes, ugyanakkor elfogadni a korlátait.

Az ászanában való odafigyelés és a saját határaik tudatosítása, a képesség, hogy szükség esetén abbahagyják az adott gyakorlatot, megtanítja a tizenéveseket nemet mondani. Ez támogatja őket mind a saját testüket érintő helyzetekben, mind a külvilággal való kapcsolatokban.

A jóga eszközöket ad a tizenéveseknek ahhoz, hogy megtanulják, hogyan maradjanak koncentráltak és nyugodtak még a külső zavarok közepette is. A mélylégzés és a relaxációs technikák elősegítik a koncentrációt a vizsgára való felkészülés során, és segítenek kezelni a szorongásos és feszült állapotokat. 

Sulijóga 7–13 éveseknek

A jóga gyakorlása segít a gyerekeknek céljaik elérésében, miközben tisztelik önmagukat és másokat. A jóga az iskolában is értékes segítséggé válik, mivel arra ösztönzi a diákokat, hogy belsőleg nézzenek magukba, hogy az önbecsülésen és mások figyelembevételén alapuló döntéseket hozzanak.

A modern kor iskolásai túl vannak terhelve, tudjuk jól. A sulijógán a gyerekek megtanulhatják félretenni a gondokat, és megtapasztalhatják a stressz oldását. Ez a megkönnyebbülés, még ha átmeneti is, friss, új perspektívát adhat nekik, és megtaníthatja az elmét arra, hogy egyszerre csak egy kihívásra koncentráljon.

A sulijóga fókuszában az egészséges gerinc van: védeni és erősíteni kell, hogy képes legyen megfelelni az ülő életmódból adódó kihívásoknak. Ugyanakkor a gyakorlás fejleszti a gyerekek figyelmét, koncentrációs készségét – ezzel segítve iskolai tanulásukat.

Főként dinamikus gyakorlatokkal levezetjük a felesleges energiákat, és energiát is termelünk, a tudatos, belső figyelemmel végzett gyakorláson keresztül.

A páros gyakorlatok segítenek a kapcsolatteremtésben, az érzelmek kifejezésében, ugyanakkor a rendszeres jógázás a gyerekek bőrproblémáira is jó hatással lehet. 

Árak

1 alkalom (60 perc) 2000 Ft
5 alkalmas bérlet (2 hónapig érvényes) 9000 Ft
Az első alkalom minden új résztvevő számára Ingyenes

Legközelebb induló tanfolyamaink


JELENTKEZEM