Masszázs és ájurvédikus életmódtanácsadás – az elvonulásokon

Masszázs és ájurvédikus életmódtanácsadás – az elvonulásokon

Ismerjétek meg az elvonulások új kolléganőjét, Domahidi-Szabó Anikót!

Anikó ezentúl csodás kényeztető kezelésekkel gazdagítja a jógatáborokat! Nemcsak szaktudását, hanem finom lényét, végtelen kedvességét is magával hozza. 

Jöhettek hozzá AromaTouch Technique masszázsra, ahol tiszta, terápiás hatású illóolajokkal lehet lazulni, energizálódni. Anikó segítségével az arc szépségéért is tehetünk: ájurvédikus arcmasszázst (Marma Chikitsa) is kérhettek tőle, illetve ájurvédikus életmódtanácsadói szolgáltatást, valamint biodinamikus kranioszakrális kezelést is. És aki már volt táborban, tudja: mindig nála van a Safe Laser készüléke is, aminek használata ezentúl grátisz jár a kezelések azon résztvevőinek, akik valamilyen fájdalommal küzdenek.

Anikó szolgáltatásainak díját nem tartalmazza a tábor részvételi díja, azokat külön díj ellenében tudjátok igénybe venni, de számotokra, elvonulókra a szalonáraknál kedvezőbb díjszabást alakított ki. A kezelésekről részletesebb információt lejjebb olvashattok.

AromaTouch Technique Masszázs

Ez egy gyengéd, mégis erőteljes hatású illóolajos kezelés. Egyszerre van felemelő, energiaszint-növelő, ugyanakkor nyugtató, egyensúlyteremtő hatása, testünk-lelkünk számára.

Az Aromatouch Technique masszázstechnika CPTG minősítésű, 100%-ban tiszta, terápiás illóolajokkal dolgozik.

A 60 perces masszázs során az olajokat lágy, érintéses, simító mozdulatokkal visszük fel a hátra, a fej hátsó részére, a fülre, a fülcimpára, a talpakra és a kezekre. A masszázs során 8 meghatározott sorrendben felvitt illóolajjal és illóolaj keverékkel dolgozunk.

Az első két olaj (Doterra Balance és Levendula) ellazítja a testet. A Balance hozzájárul a test általános jóllétéhez, csillapítja a felfokozott érzelmi állapotot, segít a nyugalom és az ellazulás megteremtésében. A Levendula illóolaj megnyugtatja a testet és az elmét, enyhíti a stresszt, áthangolja a kedélyállapotot.

A harmadik és a negyedik illóolaj (Teafa és On Guard) támogatja a test energetikai működését. A Teafa nyugtatja és tisztítja a szöveteket, a testet. Az On Guard természetes helyreállító képességgel bír, támogatja az immunrendszer egészséges működését. Mindkét illóolaj vírus- és baktériumölő, tisztító és gyulladáscsökkentő hatású.

Az ötödik és a hatodik olaj (AromaTouch és Deep Blue) enyhíti az izmok feszülését. Az AromaTouch oldja és nyugtatja a feszültség- és fájdalomérzetet a szövetekben. A Deep Blue hűsíti és megnyugtatja a szöveteket, enyhíti az izomfájdalmat.

A hetedik és nyolcadik olaj (Vadnarancs és Borsmenta) pezsdítő hatású. A Vadnarancs javítja a kedélyállapotot, energetizál és vitalizál. A Borsmenta elősegíti a szellemi frissességet, üdítő, élénkítő hatású, feltölti energiával a testet. Mindkét illóolaj a szervezet belső egyensúlyát is támogatja.

Marma Chikitsa – ájurvédikus arcmasszázs

Az arc valamennyi területe egy meghatározott szerv leképeződése. Olyan mikroterületek ezek az arcon, melyek érintésével, az ott található marmapontokkal történő stimulációval a test távolabbi területeire, szerveire is hatással lehetünk. A marmapontok az életerő, a Prána áramlásának központjai. Az ájurvéda strotasáknak, csatornáknak hívja az életerő áramlásának csatornáit. A csatornák blokk alá kerülése a marmapontok ingerlésével oldhatók fel.

A kliens arcbőrének ájurvédikus felmérése után, megkezdődhet az arcmasszázs. Mindig személyre szabott kezelés történik, az olajat mindig az adott bőr jellegzetességéhez igazítjuk. Az arcbőrt a bőrtípusnak megfelelő olajjal tápláljuk a kezelés során, melyhez egy kis tenyérnyi olajat elegendő alkalmazni, és amelyet használat előtt mindig felmelegítünk.

A marma arcmasszázs előnyei:

frissíti, üdévé varázsolja a bőrt,

növeli az általános immunitást,

oldja az érzelmi blokkokat,

serkenti a vérkeringést az egész testben,

növeli az energiaszintet,

fokozza a méregtelenítő folyamatokat,

javítja az emésztési folyamatokat,

oldja a feszültséget,

enyhíti a stressz hatásait,

ösztönzi a nyugodtabb alvást,

fokozza a kreativitást,

kisimítja a ráncokat,

lelassítja az öregedési folyamatokat,

elősegíti a belső béke érzését,

támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait.

Az arcmasszázs 30 perces.

Biodinamikus kranioszakrális kezelés

A kezelés kiemelten hatásos idegrendszeri feszültséggel kapcsolatos jelenségek megszüntetésére, stresszoldásra, valamint a testtudat által a tudatosság emelésére.

Ez a kezelés a szervezet természetes öngyógyulását beindító és támogató módszer, amely a test öngyógyító és önszabályozó folyamataival harmóniában, azaz biodinamikus szemléletben folyik. 

A kliens az 50-60 perces kezelés alatt ruhában a masszázságyon fekszik. A kezelő finoman érinti a kliens testének különböző pontjait.

A kezelés során aktiválódnak a szervezet öngyógyító mechanizmusai, és az elindult önszabályozó folyamatok a kezelés után is zajlanak. A kezeléskor elért relaxált tudatállapotban a test újra tudja rendezni magát, ahogyan az természetes módon az éjszakai mélyalvás során is történik. Ebben az ellazult állapotban megvalósul a testfolyadékok (vér, nyirok, sejtközi- és az agyi gerincvelői folyadék) zavartalan áramlása, mely alapfeltétele az egészségnek, a jó közérzetnek és az immunrendszer megfelelő és hatékony működésének. Ekkor az ellazult szöveteket át tudják járni azok az energia impulzusok, amelyet az egyik alapító – Dr. William Sutherland – ,,az Élet Lélegzetének” nevezett, és ezek segítségével, ezek életerővé való konvertálásával, az öngyógyító, önrendező mechanizmusaink el tudják végezni feladatukat, vagyis amennyire lehet a visszatérést a természetes harmónia, a lehetséges optimális egyensúly állapotába.

Ájurvédikus, holisztikus életmód-tanácsadás

Egyénre szabott életmód kialakítása, mely során figyelembe veszem: 

  • a kliens lelki, mentális és fizikai egyéni alkatát (Dosha-teszt alapján)
  • táplálkozási és életmódbeli szokásait,
  • egyensúlyi állapotból való kibillenés okait,
  • korát és jelenlegi élethelyzetét.

Egy részletes táplálkozási állapotfelmérő – melynek része egy 5 napos étkezési napló kitöltése is – dokumentum, egy dosha teszt és egy aktuális panaszokat felmérő lap kitöltése után – mely dokumentumokat a kliens otthonában kényelmesen kitölthet, és e-mail útján juttat el Hozzám -, személyesen ülünk le konzultálni. Erre az alkalomra – a megküldött dokumentációk alapján felkészülve, azokat kielemezve – én már egy részletesen kidolgozott, személyre szabott (egyénspecifikus) életmódtervvel érkezem. Együtt átbeszéljük az ajánlásokat, életmódbeli szokásokat, a szükséges változtatásokat (mozgás, tisztítás, alvás) a követendő étrendet, melyhez recepteket is adok. Segítek a személyre szabott egészséges táplálkozás kialakításában, megtervezésében. Javaslatokat adok test-lelki-szellemi közérzetjavító kezelésekre, lelki- és mentális blokkok, elakadások oldására.

Az ájurvéda csodálatos tudomány, az Élet tudománya, melynek legfőbb célja: az egészség fenntartása, az Élet meghosszabbítása, a betegségek megelőzése és az egészséges egyensúlyi állapot visszaállítása.

A személyes konzultáció: 1,5 – 2 óra.

Anikóval a most következő, februári böjtös elvonuláson is találkozhattok.

Erről ide kattintva találtok információkat.