5 napos léböjt és jóga Nagymaroson

5 napos léböjt és jóga Nagymaroson

2024. február 23–27.

A klasszikus Buchinger-kúra 5 napos, könnyített változatát fogjuk együtt elvégezni.

Az a célom, hogy mi, közösen böjtölők egymást segítve, támogatva éljük meg azt, hogy a szilárd ételről való lemondás valójában az öngondoskodás, az önszeretet kifejezési formája.

Nem sanyargatjuk magunkat, hanem épphogy ezáltal törődünk önmagunkkal. 

Négy éjszakát töltünk ezen a mesebeli szépségű birtokon.

 

Kinek szól?

  • Azoknak, akik még sosem böjtöltek, esetleg tartanak tőle, ugyanakkor már régóta ki szeretnék próbálni. 
  • Azoknak a profi böjtölőknek, akik vágynak egy ilyen rövidebb, könnyebb télvégi böjtre. 

Miért 5 napos a böjttábor? 

Mert egy ilyen könnyebb, rövidebb böjtöt orvosi felügyelet nélkül is biztonsággal el lehet végezni. 

A első felépítő nap után három teljes léböjtös napunk lesz, amikor kizárólag folyadékot fogunk fogyasztani. A cél, hogy minél hosszabb ideig ketózisban legyünk, azaz a szokásos szénhidrát-anyagcsere helyett zsírokból fedezze a szervezetünk a szükséges energiát. A ötödik napon aztán közösen megtörjük a böjtöt, egy kevés nyers, de már szilárd étel elfogyasztásával.

Az otthoni, böjtöt követő napokra is adok étrendet – mindenki kap majd egy, a böjtölését segítő, praktikus és hasznos füzetet –, hogy minél hosszabb ideig megmaradjon a böjt által elért könnyebb, tehermentesebb mentális és fizikai állapot.

Hogyan telnek majd a napjaink? 

Sokat jógázunk, még többet lélegzünk. A reggeli átmozgató óra mellett, délután jórészt resztoratív jellegű jógaóránk lesz (a januári táborban nagy sikere volt), az estékre pedig jóga nidrákkal készülök. 

Mindennap fogunk sétálni, hiszen a böjt elengedhetetlen része a szabad levegőn történő mérsékelt intenzitású mozgás, és erre nekünk nagyszerű lehetőséget kínál ez a birtok: csak kilépünk a hátsó kapun, és máris a Börzsönyben találjuk magunkat.

A tisztulás fokozása érdekében javasolt mindennap szaunázni (kettő van a birtokon, egy infra és egy hagyományos finn szauna), és az ebéd utáni pihenő során meleg májpakolást alkalmazni – ezekhez minden eszközt biztosítok.

Opcionálisan, külön díj ellenében (ami a szokásos szalonárakhoz képest jóval kedvezőbb) masszázs is igénybe vehető – egy csodálatos kolléganőm csatlakozik a jógatáborunkhoz, és olyan szolgáltatásokat kínál, amit a visszajelzések alapján többen is örömmel vennének. 

Hol leszünk? 

A böjt általában a lemondásról, az egyszerűségről szól, ám ez a szállásunk most mégis inkább a fényűző luxus kategóriájába tartozik. 

Ez a tökéletes ízléssel felújított villa Nagymaroson található, lélegzetelállító panorámával, pazar hálószobákkal, tágas teraszokkal, kétféle szaunával. A hegytetőn, szomszédoktól mentes környezetben, áldott csendben, túraútvonalak mentén, egy privát birtok közepén. 

Kizáró okok

Ha várandós vagy, illetve ha mentális eredetű táplálkozási zavarokkal küzdesz, sajnos nem tudlak fogadni. 

Amennyiben gyógyszert szedsz, vagy van valamilyen ismert krónikus betegséged, kérlek, egyeztesd az orvosoddal, hogy számodra javasolt-e ez a program. Csak így tudom elfogadni a jelentkezésedet.

Mennyibe kerül?

Az 5 nap, 4 éjszaka összesen 149.000 Ft-ba kerül.

Jelentkezés: 50% előleg befizetésével. A fennmaradó második részletet legkésőbb két héttel a tábor előtt kérem befizetni.

Lemondási díjak:

Az általános lemondási díjaim a következők:

60 nappal az érkezés előttig 20%, 60-30 nap között 50%, 30 napon belül 100%.

A fenti szigorú lemondási feltételekre a szállásfoglalás miatt van szükség. De akkor sincs minden veszve, ha valami közbejön, hiszen amennyiben küldesz magad helyett valakit, illetve ha teltház esetén várólistáról bekerül valaki helyetted, akkor természetesen visszakapod a teljes részvételi díjat.

Aki jönne, jelezze e-mailben (anita@kollaranita.hu), mert a helyek limitáltak, és mielőbb le kell foglalnom a csodaszép, és méltán nagyon kapós szállást.

Kérdés esetén is ide írhatsz, vagy hívj a +36-70-409-9961-es számon.

Várlak szeretettel!

Namaszté,

Anita