Életmódváltó program

Nyomasztanak az élet terhei? Rosszul alszol? Nem jó az emésztésed? Túlterhelt, ideges vagy? Szorongsz? 

Mindez évek óta tart, és egyre rosszabb?

Szeretnél változtatni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá?

Ismerd meg a Magyarországon már kipróbált életmódváltó programunkat, és legyél Te is tagja az egészségesek közösségének!

Mi is ez az életmódváltó program?

Komplex, több mint 3 hónapon át tartó, országos program, ami egyszerre 16 helyszínen zajlik. 

A mi csoportunk lesz a Szentendre és környéke csoport. 

Az átfogó program 4  pillérre épül: 
 1. Megfelelő testmozgás
 2. Egészséges táplálkozás 
 3. Stresszkezelő technikák
 4. Támogató közösség

Miben más ez az életmódváltó program?

Például abban, hogy ez tényleg működik. Pedig csak Te kellesz hozzá – nem kínálunk csodaszereket, nem akarunk rádtukmálni termékeket és eszközöket sem. 

Hogy miért vagyunk ilyen magabiztosak? Azért, mert a program hazai bevezetése az elmúlt évben már megtörtént, több mint 70 résztvevővel indult el Veszprémben. 

A  programot az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézete kísérte végig, és ők mérték, ellenőrizték a hatásait. 

Az eredmények az alábbiak voltak: 

 • optimálisabb lett a résztvevők vérnyomása és a pulzusa,
 • csökkentek a testzsír- és zsigeri zsír értékeik,
 • javult az állóképességük,
 • erősödtek a has-, hát- és törzsizmaik,
 • javult az alvásuk minősége,
 • energikusabbá váltak,
 • sokkal elégedettebbek voltak az életükkel,
 • csökkent a szubjektív stresszszintjük,
 • javult a testi kontrollszintjük.

Mit mondanak, akik már befejezték?

“A több évtizedes munka, az állandó leterheltség miatt nagyon kevés szabadidővel rendelkeztem, ezért egyre több fizikai problémám jelentkezett. A program nagyon összetett volt,  szinte minden másodperce nyújtott számomra valami újat. Hogy csak néhány dolgot említsek: az új közösség támaszt nyújtott a nehezebb napokban, fantasztikus embereket ismertem meg, és felismertem, milyen sokat is ad a közösség ereje. A fizikai problémáim jelentős részét magam mögött hagytam, gyógyulási folyamataim jelenleg is tartanak.”

NMM, 44 éves cégvezető, Veszprém 

“Először is, még egyszer nagyon köszönöm, hogy ennek a csodálatos programnak részese lehettem. Amikor jelentkeztem a programba – sajnálatos korábbi családi és munkahelyi okok miatt – nagyon alacsony energiaszinten voltam, éjszaka alig, vagy nem tudtam aludni, napközben stresszes, nyugtalan voltam. A program vezetői hangsúlyozták, hogy gyakorlásnál törekedjünk a rendszerességre, ennek megfelelően próbáltam azt minden nap beiktatni. A hatást rövid időn belül érezhettem is. Először azt vettem észre, hogy – a tanítások szerint – a félgyertya póznak köszönhetően (amit azóta is nagyon szeretek) végre nemhogy az éjszakát át tudom aludni, de kipihenten ébredek reggel. A továbbiakban pedig idegrendszerre gyakorolt hatását is éreztem, nyugodtabb lettem. Egy-két hónap múlva pedig a hormonháztartásomban is éreztem változást, a nehéz napok könnyebbek lettek.  A program alatt nemcsak gyakorlati, elméleti „képzésben” is részesülhettünk egészségünket befolyásoló témákban, melyben kiemelt figyelmet kapott a táplálkozás és a légzés. Többször kóstolhattunk egészséges ételekből, amelyek egyben nagyon ízletesek is voltak.”

NH, 41 éves, adminisztrátor

Mi fog történni az életmódváltó programban?

 • Minden héten kétszer találkozunk: egyszer egy jógafoglalkozásra, egyszer pedig egy klubfoglalkozásra, ahol az egészséges táplálkozásról és életvezetésről lesz szó.
 • A jógafoglalkozás időpontját megválaszthatod, ugyanis a nyílt csoportos óráim bármelyikébe be tudsz csatlakozni (a tematikus tanfolyamok kivételével, mert azok zárt csoportok). 
 • A klubfoglalkozások időpontját is hamarosan közzéteszem. Egy biztos: mindenképpen hétköznapi alkalomra számíthatsz.  
 • A program során olyan technikákat tanítunk, amelyekkel visszaszerzed, és a későbbiekben megőrzöd egészségedet. 
 • Segítünk a régi rossz szokások levetkőzésében, és az új egészséges szokások bevezetésében.
 • Megismered és megérted szervezeted működését.
 • Hasonló gondolkodású emberekkel, egymást inspirálva megyünk végig a folyamaton.
 • Elsajátítasz olyan stresszkezelő technikákat, amelyekkel örömtelibb lesz az életed. 
 • Megízlelheted az egészséges ételeket, és szokásoddá válhat ezek fogyasztása.   

Mitől különleges ez a program?

 • Integratív szemléletű, hiszen mind az átadott ismeretekben, mind pedig a gyakorlatban integrálja az orvosi és természetgyógyászati módszereket, a keleti és nyugati tudást az emberről és egészségről, és figyelembe veszi a testi, lelki és mentális tényezőket is.

 • Kiscsoportos, ugyanakkor személyre is szabott a program, hiszen mindenkire jut elég idő és figyelem. Nem akarunk senkire semmit sem ráerőltetni – a cél az, hogy mindenki megtalálja azt a módszert, amivel valóban változni tud, és képes elérni a saját személyes céljait. (Ha ilyenek még nincsenek, akkor ezen is dolgozunk majd).

 • Támogató közösséget kínál – együtt fejlődünk, változunk. Elbukunk, és a kudarc után felállunk. Hiszen ez az élet. 

Mit tartalmaz a három hónapos életmódváltó program?

 1. Heti egyszeri közös  jógagyakorlást. Egymásra épülő gyakorlatok lesznek, teljesen kezdők és újrakezdők is csatlakozhatnak a programhoz.
 2. Heti egyszeri klubfoglalkozást – közös ételkóstolással, a gyakorlatok elméleti hátterét megismertető, tudásmegosztó beszélgetésekkel és stresszoldó technikák gyakorlásával.
 3. Havi 1 hétvégi kirándulást a környékbeli hegyekben, sétálómeditációval. Nagyon szeretném Neked megmutatni, hogyan lehet úgy kirándulni, hogy az valóban feltöltő élmény legyen – például járó légzőgyakorlatok alkalmazásával. Azt is nagyon szeretném, ha a hidegebb, akár esősebb időjárás sem lenne többé mumus, inkább alkalom, lehetőség a komfortzónánk tágítására. 
 4. Progresszív, otthoni gyakorlási tervet, írásos anyagban átadva. Ezt a csoport számára készítem el, de mindenkire “rászabjuk“, tehát figyelembe veszem a Te egyéni sajátosságaidat.
  Fontos: a résztvevőktől legalább heti 3 otthoni gyakorlást várunk el. Csak az jelentkezzen, aki erre készen áll.
 5. Kéthetente online előadást a program vezetőitől. Ezeken az alkalmakon együtt leszünk az ország több pontjáról csatlakozó gyakorlókkal. Zoom-os előadásra számíts, amit az otthonod kényelméből nézhetsz végig, akár élőben, akár utólagos felvételről.
  Témák: az életmódváltás területeiről a világ vezető tudományos jógaintézetének magyarországi képviselőitől.  Olyan ismereteket tartalmazó anyagokat kapsz, amelynek szakmai alapját a világ vezető tudományos intézetei (Dean Ornish Program – Harvard Medical School – USA, Karolinska Institute – Svédország, Kaivalyadham Yoga Intézet – India) tanításai adják. 

A teljes program időtartama

12 hét, azaz 2022 október 2-től 2023 január 22-ig.

Nyitó előadás: 2022 október 2. vasárnap, Zoom 

Ez is élő,  online találkozó lesz, ahol kérdéseket is tehetsz fel a program vezetőinek, akár még a csatlakozás előtt – hiszen ez egy komoly döntés.

Az országos program szakmai vezetői: Selmeciné Bogdán Ágota és Selmeci Csongor, a Magyar Jóga Akadémia és a Magyar Jóga Társaság vezetői, a Kaivalyadham Jóga Intézet magyarországi képviselői, minősített vezető jógatanárok és jógaterapeuták.

Díjazás

A három hónapos program díja 150.000 Ft, amely a jelentkezéssel egyidőben, egy összegben fizetendő.

A Lézgésfejlesztés.hu fenntartja a jogot, hogy a programot csak akkor indítja el, ha arra legalább 6 fő jelentkezik. Ha a jelentkezők száma ezt nem éri el, az addig befizetett részvételi díjakat a jelentkezőknek visszafizetjük. 

A résztvételi díj nem tartalmazza a következő opciókat:

 1. Egyéni állapotfelmérés, az ELTE kutatói által összeállított online kérdőív segítségéve. Dija  5.000 Ft mérésenként. A mérések a program elején és végén történnek.
 2. Élettani felmérés, díja  5.000 Ft mérésenként. A mérések a program elején és végén történnek Veszprémben, és személyes jelenlétet igényelnek. A bemeneti mérés időpontja: október 22., szombat.

Hormonjóga

4 alkalmas tanfolyam a változókor tüneteinek enyhítésére, a női egészség, szépség és vitalitás fenntartására.

Szentendre és az online tér → május 15-től

Részletes információk »

Légzésterápia alaptanfolyam

6 alkalmas tanfolyam, a helyes légzés, a feszültségmentes testtartás fenntartására, fejlesztésére. Asztmásoknak, posztkovid állapotban is javasolt!

Szentendre és az online tér április 13-tól

Részletes információk »

Kiscsoportos jóga tiniknek

Gerincprevenció, mozgásfejlesztés, légzőgyakorlatok, fókuszgyakorlatok, relaxáció a 13–18 éves korosztály számára szerdánként 15.30–16. 30 között. Alapozd meg a gyermeked egészséges felnőttkorát!

Részletes információkért kattints!

Kiscsoportos Hatha jógaóra

Rendszeres Hatha jóga órák gyakorlóknak, újrakezdőknek egyaránt. Ászanák, légzés, relaxáció.

Szentendre és az online tér szeptember 14-től

Részletes információk »

Senior jógaóra

Ízületekre, mirigyrendszerre ható, kíméletes jógagyakorlás kevésbé mozgékonyak számára. Légzéstechnikával, stresszoldó gyakorlatokkal.

Szentendre szeptember 14-től

Részletes információk »

Légzésterápiás jógaóra

A Légzésterápia alaptanfolyamot végzetteket várom ide. Kora reggeli, rövidebb, célzottan légzésfókuszú gyakorlás.

Szentendre és az online tér október 4-től

Részletes információk »